Stacks Image 72
Stacks Image 53

Erwin Leerentveld
2019

Hi!
Iemand wees me er op dat een goede fansiteo ok een stukje over de auteur heeft (("a….b…ooo..t…the…" zoals Yvonne zou zeggen) en dat ik echt iets over mezelf moet vertellen en moet laten zien hoe ik eruit zie.

Nou… hier is die pagina dan :)

Mijn naam is Erwin Leerentveld, geboren in 1977, en opgegroeid en momenteel ook woonachtig in Nijmegen, Nederland. ik ben de trotse vader van een zoon en woon met hem, mijn vriendin (zijn moeder), twee katten en een dalmatiër i neen buitenwijk die nog best wat wegheeft van Banksiawood (wel platter en de huizen zijn flink kleiner… het blijft Nederland tenslotte).


De Bartons and ik
Als kind kon ik Nederlandse kinderprogramma's ongeveer evenveel waarderen als spruitjes (als in: niet dus, en nog steeds niet). Ik keek liever Britse TV.

En op de BBC kwam ik voor het eerst in aanraking met de Bartons. Dat was in 1989 toen ik bijna 12 jaar oud was en ik werd onmiddellijk verliefd op de serie. En dat ben ik nog steeds, 31 jaar later. Wat mij betreft is er niets vergelijkbaars met deze serie, maar mijn mening is gekleurd, dat geef ik toe.

De site en waarom die bestaat
Ik had al langer het plan om eens een site over de Bartons te maken, maar ik kon er de tijd niet voor vinden. Ik heb door de jaren heen wat onderzoek gedaan, foto's en knipsels verzameld en teksten geschreven, dus toen COVID19 langskwam en ik opeens flink wat tijd over had, besloot ik deze site te bouwen.

Het leukste deel was ook het spannendst: contact leggen met cast en crewleden. Ik realiseer me (nog altijd) dat ik kom binnenvallen in hun privéleven en ik was best bang dat men dat niet op prijs zou stellen. Tot nu toe viel dat echter reuze mee en ik heb er wat vrienden aan overgehouden. Ik zit nog midden in die fase op het moment dat ik dit schrijf en wacht nog op reactie van een paar grote namen.

Zoals jullie kunnen zien heeft het goed uitgepakt in een aantal gevallen en ik ben blij en erg dankbaar dat deze mensen mij zo uitgebreid geholpen hebben. Het geeft me het gevoel welkom te ijn in de wereld van Bartons. ik doe dit niet alleen voor mezelf en andere fans, maar ook voor de mensen die dit geweldige stuk televisie (en boek en film) op de wereld hebben gezet. Dat was mijn missie.

Paid to play
In mijn dagelijkse leven werk ik in de IT; ik bouw software voor intern gebruik door mijn werkgever. Dus ik mag spelen met computers en krijg er nog voor betaald ook. Aangezien het toch al een hobby was, komt dat mooi uit.

Ik heb ook een juridische achtergrond (via cursussen, niet via de universiteit) en heb gewerkt op de juridische afdeling en van ene paar grote bedrijven. Ik ben echter geen jurist of advocaat.

Vormveranderenderobots
Iets dat je kan opvallen als je mij naam Googled, is dat ik een verzamelaar van Transformers ben. Ken je die nog? Speelgoedrobots die veranderen in auto's, vliegtuigen en meer van dat. Ik had er als kind maar een paar en heb dat in mijn werkende leven "goed gemaakt". Mij verzameling bevindt zich op dit moment in de opslag en ik breidt hem nu even niet meer uit (maar verkoop hem zeker ook niet en wellicht ga ik er ooit mee verder). Transformers staat altijd op de tweede plaats achter Bartons; dat blijkt ook wel uit het feit dat ik geen Transformers-fansite run :)

Nou, over jezelf schrijven is makkelijker dan ik dacht. Hopelijk ben je nog wakker na het lezen van dit alles.

Veel plezier met de site! Schrijf een berichtje via de contactpagina of de comments op de pagina's op deze site om te laten weten wat je er van vindt!
Stacks Image 74


© 2020 - 2022 Erwin Leerentveld.
Alle rechten voorbehouden.
Inhoud die niet door mij is gecreëerd is gebruikt met toestemming van de rechthebbende of onder de auteurswetclausules die collectief bekend staan als "citaatrecht". Zie de Juridische disclaimer pagina (link hieronder) voor volledige copyright erkenningen. Deze site is geenszins gerelateerd aan of onderschreven door de Australian Broadcasting Corporation.
Juridische disclaimer Privacybeleid Privacyinstellingen Newsletter

Bartonsontheweb.nl gebruikt essentiële cookies en vergelijkbare technieken om ervoor te zorgen dat de website correct wordt weergegeven. Klik op de Privacyvoorkeuren-knop hieronder om te zien welke opties er zijn. Lees het privacybeleid voor meer informatie.