Stacks Image 23
Stacks Image 507
Welkom op de Cast-pagina.

Hier vind je profielen voor de castleden. Ieder profiel bevat informatie over de persoon en zijn of haar werk dat publiekelijk beschikbaar is.

Niet alle castleden ambieerden een acteercarrière na het spelen in deze film; omdat er over deze mensen daardoor weinig bekend is, zijn hun profielen beperkt.

Let's go!


Rebekah Elmaloglou
Elly Barton

Stacks Image 7848
Rebekah Elmaloglou als Elly Barton in The Siege of Barton's Bathroom, legt beslag op de enige badkamer in het huis zoals Elly's dat vaak doen.

Image credit: ACMI
Used under citaatrecht

Uit de korte film "
The Siege of Barton's Bathroom" waarop de TV-serie is gebaseerd.
Rebekah Elmaloglou is een Griek-Engelse actrice die in januari 1974 is geboren in Sydney. Ze is een volle nicht van Dame Judi Dench.

Ze begon met acteren op jonge leeftijd en speelde in de dystopische actiefilms 2084 uit 1984 en Mad Max Beyond Thunderdome in 1985.

In 1986 speelde ze Elly Barton in The Siege of Barton's Bathroom. Rebekah zette die rol niet voort in de TV-serie die volgde. In plaats daarvan speelde ze de hoofdrol in de TV-serie Five Times Dizzy, in een paar miniseries en begin haar soapcarrière in E Street (1989).

Soapseries bleken goed bij haar te passen en ze verscheen als vaste of terugkerende personages in een aantal soaps. De meeste Australische soaps staan op de lijst, met A Country Practice, Home and Away en Neighbours als de meest vooraanstaande.

Rebekah speelt op dit moment (2022) Terese Willis in Neighbours. Ze is getrouwd en heeft een zoon.


Als Terese Willis
in Neighbours

Stacks Image 7260

Als Sophie Simpson
in Home and Away

Stacks Image 7225Brendan Cowell
Dominic Barton

Stacks Image 7859
Brendan Cowell als Dominic Barton verteld Elly dat hij haar steunt.

Image credit: ACMI
Used under citaatrecht

Uit de korte film "
The Siege of Barton's Bathroom" waarop de TV-serie is gebaseerd.
Brendan Cowell is een Australisch acteur, regisseur en toneelschrijver die in augustus 1976 werd geboren in Cronulla, een buitenwijk van Sydney.

Toen Brendan acht jaar oud was, werd hij ontdekt door een casting regisseur toen hij stond te wachten op zijn zusje die met dansles bezig was. Zijn eerste acteerwerk was in een reclamefilmpje.

In 1986 speelde hij Dominic Barton in The Siege of Barton's Bathroom.

Brendan bleef acteren in zijn tienertijd en tijdens zijn studies in Communicatie, Theater en Media aan de Charles Sturt University in Bathurst. Nadat hij afstudeerde bleef hij acteren, maar begon hij ook met het schrijven van toneelstukken. In 2001 was hij medewinnaar van de Patrick White Playwright Award voor zijn toneelstuk 'Bed' en in 2003 won hij de Griffin Playwright Award voor beste nieuwe werk.

In Australië is hij bekend om zijn rol als Todd the Toolman in de serie Life Support van SBS, als Tom Jackson in Love My Way en voor zijn rollen in de films Noise (2007, als Graham McGahan) en Beneath Hill 60 (2010, als Oliver Woodward).

Internationaal is Brendan het meest bekend door zijn rol als Harrag, de kapitein van Yara Greyjoy's IJzeren Vloot in Game of Thrones (seizoen 7).

In 2022 speelt hij de rol van Captain Mick Scoresby in het tweede deel van James Cameron's Avatar-films.


Als Haggar
in Game of Thrones

Stacks Image 7305Scott Bartle
Douglas Barton

Stacks Image 7701
Scott Bartle in 1986, het jaar dat hij speelde in The Siege of Barton's Bathroom.

Image credit: Uitsnede van de DVD-kaft van de film "Hector's Bunyip" uit 1986.
Used under citaatrecht
Scott Bartle was pas vier jaar oud toen hij zijn eerste rol op televisie speelde; een gastrol in de serie Winners in 1985.

In 1986, toen hij pas vijf jaar oud was, speelde hij zowel in de miniserie A Fortunate Life (als de jonge versie van het personage Bert) als in The Siege of Barton's Bathroom (als Douglas Barton).

Scott bleef acteren in de jaren '80, waaronder de hoofdrol in de televisiefilm Hector's Bunyip en werd herenigd met TV-zus Rebekah Elmaloglou in Princess Kate (onderdeel van de Touch the Sun-TV films) in 1988.

Zijn laatste acteerklus was in 1989 in de soapserie E Street, ook weer samen met Rebekah.

Er is (publiekelijk) niet bekend wat Scott daarna heeft ondernomen.

Scott, if you're reading this, and would like to get in touch, please do! You can so here.


Als Hector
in Hector's Bunyip

Stacks Image 7368Rhys Atchinson
Tony Barton

Stacks Image 7688
Rhys Atkinson speelde Tony Barton in The Siege of Barton's Bathroom

I have no further information on Rhys. Rhys, if you read this, and would like to get in touch, you can do so here.
Cameron Scott
Paul Barton

Stacks Image 7719
Cameron Scott speelde Paul Barton in The Siege of Barton's Bathroom.

I have no further information on Cameron. Cameron, if you read this, and would like to get in touch, you can do so here.
Frankie J. Holden
Robert Barton/"Father"
Stacks Image 7777


Frankie J. Holden as Robert Barton in 1987

Still from the episode
The Siege of Bartons' Bathroom, digitised by me. Used under fair use.
Peter Brian werd geboren op 18 december 1952 en veranderde zijn naam naar Frankie J. Holden toen hij leadzanger werd van de band Ol'55; een Australische retro rock and roll-band die midden jaren '70 internationaal succes had met het nummer On the Prowl. Zijn nieuwe naam is een knipoog naar de FJ Holden, een auto van Australische makelij die in het geboortejaar van Frankie werd geïntroduceerd.

In de jaren '80 breide Frankie zijn werkgebied uit met presentatie van televisieprogramma's en acteerwerk; vooral met dat laatste had hij veel succes. Zijn eerste televisierol was die van Robert Barton in de Bartons, een herhaling van de rol die hij een jaar eerder al speelde in de Jocelyn Moorhouse-film The Siege of Barton's Bathroom (1986) waar de serie op is gebaseerd.

Frankie speelde daarna in een paar grote en populaire producties, zoals A Place to Call Home en Home and Away, die beide internationaal succes hadden.

Hij speelde ook mee in het eerste seizoen van Round the Twist, als de achterbakse makelaar en "grote slechterik" van het verhaal, Harold Gribble.

Op 13 juni 2016 werd Frankie onderscheiden met de Medal of the Order of Australia, een eer die hij kreeg voor zijn "bijdrage aan de kunsten als entertainer en aan de samenleving in de Sapphire Coast." (site laadt erg langzaam).

Frankie woont met zijn vrouw en dochter in Tathra, New South Wales, vlakbij het vakantiepark waar hij mede-eigenaar van is. Hij treedt nog steeds op als muzikant, zowel op het park als daarbuiten. Hij is momenteel te zien als Ian Shaw in de soapserie Home and Away.
Als "Father"
in The Siege of Barton's
Bathroom (korte film uit 1986)

Robert Barton trying to convince his daughter Elly Barton to unlock the bathroom's door. From The Siege of Barton's Bathroom, 1986

Image credit: ACMI

Als Harold Gribble
in Round the Twist (Series 1)

Stacks Image 7805

Als David Kazalian
in Neighbours

Stacks Image 7797

Als Roy Briggs
in A Place to Call Home

Stacks Image 7789Claire Crowther
"Mother"

Stacks Image 7565
Claire Crowthers
Claire Crowther is een Australische actrice, stemactrice en acteercoach.

Ze debuteerde als Ada in de miniserie Jonahn in 1982 en verscheen met regelmaat op het scherm in de jaren '80, '90 en vroege jaren 2000. Ze speelde onder andere in A Country Practice, All Saints en de miniserie 1915 (1982).

Claire speelde "Mother" in The Siege of Barton's Bathroom in 1986.

Als stemactrice leende ze haar stem aan personages in Prisoner of Zenda (1988), The Black Arrow (1988) The Emperor's New Clothes (1991), Goldilocks and the Three Bears (1991) en Cinderella (1996).

Claire werkt tegenwoordig als acteercoach, waar ze onder andere dialecten en accenten coacht voor grote namen als Cate Blanchett en Nicole Kidman en hele casts zoals die van Home and Away en A Country Practice.

Je vindt haar website op www.clairecrowther.com
Max Phipps
Mr Jensen

Stacks Image 7872
Max Phipps als meneer Jensen (rechts) vertelt Elly eens even goed wat hij er van vindt.

Meneer Barton (Frankie J. Holden, links) heeft nu pas door wat de echte beweegreden van zijn buurman is.

Image credit: ACMI
Used under citaatrecht

Uit de korte film "
The Siege of Barton's Bathroom" waarop de TV-serie is gebaseerd.
Max Phipps werd in 1939 geboren in Parkes, Australië en was een Australisch acteur.

Max was internationaal het meest bekend als "The Toadie" in Mad Max II; dat personage raakte zijn vingers kwijt toen hij een messcherpe boomerang wilde vangen.

Hij begon zijn acteercarrière in 1964 met een enkele rol in The Stranger (1964), Consider Your Verdict (1964), Delta (1969) en Woobinda, Animal Doctor (1970) en wat films..

In 1977 speelde hij de hoofdrol als Dr. Frank N. Furter in de Adelaide theaterproductie van The Rocky Horror Show.

Hij verscheen in een paar afleveringen van A Country Practice in 1983 en weer in 1985, en speelde Bernie Dump in The Miraculous Mellops in 1991 en opnieuw in 1992.

In 1995 speelde hij één van de hoofdrollen in de dramaserie Fire als Edward 'Dinosaur' Spence.

Max Phipps stierf in 2000 op 60-jarige leeftijd.


As Ben Pease
in
Nate and Hayes (1983)
(also known as
Savage Islands)

Stacks Image 7657

As "The Toadie"
in Mad Max 2

Stacks Image 7649

As Dr. Frank N. Furter
in The Rocky
Horror Show
(stage)

Stacks Image 7641 

Comments

Ben jij de eerste die een opmerking plaatst?
0 / 1000© 2020 - 2022 Erwin Leerentveld.
Alle rechten voorbehouden.
Inhoud die niet door mij is gecreëerd is gebruikt met toestemming van de rechthebbende of onder de auteurswetclausules die collectief bekend staan als "citaatrecht". Zie de Juridische disclaimer pagina (link hieronder) voor volledige copyright erkenningen. Deze site is geenszins gerelateerd aan of onderschreven door de Australian Broadcasting Corporation.
Juridische disclaimer Privacybeleid Privacyinstellingen Newsletter

Bartonsontheweb.nl gebruikt essentiële cookies en vergelijkbare technieken om ervoor te zorgen dat de website correct wordt weergegeven. Klik op de Privacyvoorkeuren-knop hieronder om te zien welke opties er zijn. Lees het privacybeleid voor meer informatie.