Stacks Image 23
Stacks Image 507
Welkom op de Crew-pagina.

op deze pagina vindt je een overzicht van iedereen die meehielp met de productie van The Siege of Barton's Bathroom.

Van enkele crewleden is ook een profiel beschikbaar; scroll verder naar beneden op deze pagina om die te zien.

Veel plezier!


Aftitelingscompilatie (alleen crew)

DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY
TOM COWAN

CAMERA OPERATOR
TOM COWAN

CAMERA ASSISTANT
JANE CASTLE

ART DIRECTOR
MARIA FERRO

MAKE UP
ANNETTE HARDY

SOUND RECORDIST
NOEL CUNNINGTON

BOOM OPERATOR
MOSHE

SOUND ASSISTANT
CIAM EGAN

MIXED BY
ALASDAIRE MACFARLANE AT "PALM STUDIOS"

PRODUCTION MANAGER
RUTH CULLEN

FIRST ASSISTANT
PATRICIA L'HEUDE

PRODUCTION ASSISTANT
TINA ANDREEF

CONTINUITY
DOUG HOWARD

STILLS
RUBY DAVIES

EDITED BY
DOUG HOWARD
PAUL HOGAN
MUSIC
JOHN McALL

GRAPHICS
JUSTINE SLOAN
JULIE CLELAND

LABORATORY
ATLAB

NEGATIVE CUTTER
CLADER ASHBURNER

WRITTEN & DIRECTED BY
JOCELYN MOORHOUSE

DANKWOORD
"With thanks to Brendan, Tom, Paul,
The AFTVS, Hills, Jack and Denice."Notities:
  1. Jack en Denice, genoemd in het dankwoord, zijn Jocelyn's ouders;
  2. De Paul die daar genoemd wordt, is waarschijnlijk PJ Hogan, die tijdens het filmen een relatie had met jocelyn (en daarna met haar is getrouwd). Hij was de editor van The Siege of Barton's Bathroom en staat als Paul Hogan op de aftiteling. Hij schreef later ook twee afleveringen van de TV-serie (Half-time en Suspected) als PJ Hogan;
  3. Jane Castle, Maria Ferro, Noel Cunnington, Liam (Ciam) Egan en Doug Howard zijn allemaal AFTRS-alumni; net als Jocelyn Moorhouse.
  4. De sound assistant's naam op de aftiteling, Ciam Egan, is waarschijnlijk een typfout. Ik denk dat dat Liam Egan moet zijn, die in 1986 afstudeerde in de richting "Sound" aan de AFTRS in 1986;
  5. Er is een AFTRS-alumnus met de naam Ruth Cullen, dezelfde naam als de film's Production Manager, maar die is pas in 2017 afgestudeerd. Ik weet niet zeker of dat dezelfde Ruth Cullen is.


Profielen (alleen crew)

JOCELYN MOORHOUSE
Schrijver/regisseur


Jocelyn Moorhouse werd geboren in Melbourne, op 4 september 1960. Ze studeerde aan de Australian Television, Film and Radio School in Sydney.

Nadat ze daar was afgestudeerd, vroeg ze een subsidie aan bij het Australian Film Comittee om een korte film te maken over een verhaal dat ze had geschreven. Die film was
The Siege of Bartons' Bathroom, die later de basis zou vormen voor onze favoriete televisieserie.

Jocelyn groeide uit tot een zeer succesvolle filmmaker. Haar eerste film,
Proof (1991) met Hugo Weaving en Russel Crowe, wordt beschouwd als één van de klassiekers uit de Australische cinema en lanceerde Jocelyn's carriere.

Jocelyn is getrouwd met haar jeugdliefde
PJ Hogan (die ook meeschreef aan C/o The Bartons en wie ze op school leerde kennen) en ze hebben samen vier kinderen. Twee van die kinderen hebben een zware vorm van autisme; dat is de reden waarom Jocelyn haar filmcarrière gedurende een aantal jaar op een laag pitje zette; ze moest zich concentreren op de zorg voor haar kinderen.

Jocelyn schreef twee boeken
C/o The Bartons en Unconditional Love; die laatste is haar autobiografie.

Ze zette haar filmcarrière voort in in 2005; dat resulteerde in de gelauwerde verfilming van
The Dressmaker. Haar echtgenoot schreef mee aan het script.
Stacks Image 7993
Jocelyn Moorhouse bij de premiere van The Dressmaker, op het Toronto Film Festival in 2015.

Photo by GaboT. Used under Creative Commons license, CC BY-SA 2.0

PJ HOGAN
Editor


Met de scenario's van twee Bartons-afleveringen op zijn naam, heeft PJ een behoorlijke stempel op de serie gedrukt. Zijn afleveringen laten het gezin namelijk van een hele andere kant zien; die van Paul Barton in plaats van die van Elly.

Hoewel zijn naam op de aftiteling nog als Paul J. Hogan vermeld wordt (en Paul Hogan op
The Siege of Barton's Bathroom) heeft hij zijn naam veranders in P.J. Hogan. dit om verwarring met Paul Hogan, de acteur die we kennen uit Crocodile Dundee, te voorkomen.

PJ is getrouwd met Jocelyn Moorhouse (die onze favoriete serie bedacht). Ze maken samen ook films; zo schreef hij mee aan
The Dressmaker.

Hij is ook de editor voor de korte film
The Siege of Barton's Bathroom waar Bartons op is gebaseerd.

Kort na
The Bartons, werd PJ in één klap één van de meest succesvolle filmmakers in Australië. Zijn films Muriel's Wedding (met Matt Day), My Best Friends Wedding, Peter Pan (2003), Confessions of a Shopaholic en Mental deden het erg goed in de bioscopen. De eerste twee films uit die lijst staan zelfs op menig lijstje van beste comedies ooit.

De twee aflaveringen die hi jschreef voor
Bartons laten goed zien waar jongens in de puberteit doorheen gaan. Door groepsdruk gedwongen worden om je eigen ik los te laten of te onderdrukken en een mudus te vinden die de goedkeuring van je ouders en andere jongens kan wegdragen. Hou je niet van sport? Doe dan maar net alsof. Je hebt geen interesse in het versieren van meisjes? Doe het toch maar, anders "verdenken" mensen je er van dat je niet op meisjes valt.

Ben je anders, of te gevoelig? Dan loop je het risico gepest te worden.

Mijn mening is dat PJ Hogan dat aspect van het
jongen-zijn perfect heeft uitgebeeld in die twee afleveringen. Het was gewaagd om die onderwerpen aan ter snijden in een jeugdserie in de jaren '80 en ik heb extreem veel respect daarvoor.
Stacks Image 7963


 

Comments

Ben jij de eerste die een opmerking plaatst?
0 / 1000© 2020 - 2022 Erwin Leerentveld.
Alle rechten voorbehouden.
Inhoud die niet door mij is gecreëerd is gebruikt met toestemming van de rechthebbende of onder de auteurswetclausules die collectief bekend staan als "citaatrecht". Zie de Juridische disclaimer pagina (link hieronder) voor volledige copyright erkenningen. Deze site is geenszins gerelateerd aan of onderschreven door de Australian Broadcasting Corporation.
Juridische disclaimer Privacybeleid Privacyinstellingen Newsletter

Bartonsontheweb.nl gebruikt essentiële cookies en vergelijkbare technieken om ervoor te zorgen dat de website correct wordt weergegeven. Klik op de Privacyvoorkeuren-knop hieronder om te zien welke opties er zijn. Lees het privacybeleid voor meer informatie.